Tips om extra geld over te houden

 

Sinds een aantal jaar zijn er steeds meer mensen met geldproblemen. Deze geldproblemen kunnen veel verschillende oorzaken hebben. Het komt met name doordat alles duurder geworden is, maar het minimumloon niet omhoog is gegaan. Hierdoor kan het voor mensen met een minimumloon soms lastig zijn om het hoofd boven water te houden. Daarnaast is het natuurlijk ook zo dat voor mensen die meer geld verdienen, het ook prettig kan zijn om geld te besparen. Met het geld dat je iedere maand overhoudt kun je veel leuke dingen doen. Echter is het dan natuurlijk wel van belang dat je bereidt bent om je levensstijl iets aan te passen. Om je levensstijl aan te passen, krijg je een aantal makkelijke tips waardoor je meer geld overhoudt. 

Maak een overzicht van alle uitgaven

Allereerst is het van belang om al je uitgaven op een rijtje te zetten. Hierdoor krijg je een overzicht van al je maandelijks uitgaven. De kans is groot dat hier een aantal uitgaven bijzitten die eigenlijk onnodig zijn. Ook komt het geregeld voor dat mensen abonnementen afgesloten hebben, terwijl ze hier geen gebruik meer van maken. Dit kan bijvoorbeeld een abonnement zijn op een tijdschrift of een streamingdienst. Wanneer je deze dienst niet of nauwelijks gebruikt, is het verstandig om dit abonnement op te zeggen. Daarnaast zul je ook kosten tegenkomen die je ook gemakkelijk kunt schrappen, zoals een kopje koffie buiten de deur. Wanneer je ervoor kiest om regelmatig een kopje koffie buiten de deur te halen, zal dit uiteindelijk hoog in de kosten lopen. Dit geldt natuurlijk ook voor alle andere vormen van eten en drinken. Het is het verstandigst om zelf brood te smeren en zelf een fles water van thuis mee te nemen. Hierdoor bespaar je op jaarbasis een fors bedrag.

Telecom abonnementen

De kans is groot dat je een contract met een telecombedrijf hebt afgesloten, bijvoorbeeld voor tv en internet. Daarnaast hebben veel mensen een abonnement voor hun mobiele telefoon. In de meeste gevallen is dit voor het mobiele internet, dit wordt ook wel data genoemd. Ook hebben veel mensen sms’jes en belminuten in hun abonnement zitten. Helaas is dit ook een forse kostenpost, zeker op jaarbasis. Maak je weinig gebruik van je telefoon, of vind je je abonnement te duur? Kijk dan eens naar een goedkope prepaid kaart. Het voordeel van deze kaart is dat je gemakkelijk zelf in de hand kunt houden wat je maandelijkse kosten worden. Deze kosten zijn afhankelijk van je gebruik. 

Boodschappen bestellen

Als laatst is het aan te raden om je boodschappen online te bestellen. Hierdoor bespaar je minimaal 2 uur per week. Dit is 8 uur per maand, ontzettend veel dus. Daarnaast kun je vooraf goed inschatten wat je allemaal gaat kopen. Het komt geregeld voor dat mensen in de winkel meer meenemen dan nodig is. Het voordeel van het bestellen van boodschappen is dus dat je minder tijd kwijt bent En bovendien ook nog goedkoper uit bent, ondanks de verzendkosten. De verdien je namelijk terug doordat je minder koopt.

Admin
Geen reacties
Posted in:
Blog
Comments
There are no comments yet.
Write a comment
Your comment
Name
Email